Ibland kanske ett köp inte blir riktigt som du har tänkt dig. Det är inga problem. Hos oss har du alltid 14 dagars returrätt från det att du har tagit emot ditt paket. Om leveransen är skadad när den anländer måste du be fraktbolaget göra en anteckning om detta så att vi kan ordna en ny order till dig.

Returer

Om du vill göra en retur kan du ta kontakt med vår kundtjänst för att meddela detta. Vi kommer därefter boka frakt till dig och upphämtning av leveransen. Om det inte finns någon tid som passar för upphämtning kan du istället åka in med paketet till fraktbolagets utlämnings- och inlämningsställe. 

Reklamationer

Om varan du tagit emot är felaktig har du rätt att reklamera den. Vi godkänner reklamationer som grundas på ursprungliga fel på varan. Gällande reklamationer följer vi Konsumentverkets riktlinjer och ARN:s rekommendationer.

Returfrakt

Om du vill göra en reklamation är det vi som står för returkostnaden. Vi kommer antingen kreditera dig för ordern eller skicka ut en ny produkt. Om du själv vill göra en retur kostar detta 299 kronor per order. Det vill säga, även fast det är flera paket i din order som ska skickas tillbaka kommer returkostnaden alltid vara 299 kronor för alla paket.